Úvod Média Tiskové zprávy Jak si správně napustit bazén

Jak si správně napustit bazén

14. květen 2015

Blíží se léto a vysoké letní teploty zvou k osvěžujícímu koupání v bazénech. Zájmem každého majitele domácího bazénu je mít průzračnou vodu bez jakýchkoliv nečistot. Jak na to?

Chcete-li využít vodovodní přípojky k napuštění svého bazénu, hlavně napouštějte pomalu a mimo špičku, raději v noci nebo během poledních hodin.

Při rychlém a prudkém napouštění bazénů, dochází k nárazovým změnám hydraulických poměrů ve vodovodní síti. To způsobuje uvolňování usazenin z vnitřních stěn vodovodního potrubí a dochází k zakalení vody. Vodovodní kohoutky tedy otevřete pouze „napůl“.  Kromě zakalení vody, může dojít i k poklesu tlaku v síti a tyto problémy se mohou současně projevit i u jiných odběratelů. Majitel bazénu si tak silným proudem vody může nejen napustit zakalenou vodu přímo do bazénu, ale navíc může způsobit zakalení vody i svým sousedům.
Zaručenou cestou pro dosažení stoprocentně kvalitní vody a rychle napuštěného bazénu je dovoz vody cisternou od společnosti MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s. Máte-li zájem objednat napuštění bazénu pomocí autocisterny, informace o této službě najdete na www.smv.cz, v rubrice Služby nebo na zákaznické lince 840 668 668.

840 668 668

Pouze po předchozí rezervaci!

Pokladna uzavřena!