Úvod Média Tiskové zprávy Pozor na falešného vodaře na Olomoucku

Pozor na falešného vodaře na Olomoucku

29. září 2015

V Olomouci - Hejčíně, v ulici Metodějská se během posledních dnů objevil falešný vodař.

Muž, vydávající se za odečítače vodoměrů, zazvonil u staršího odběratele s tím, že jde zapsat stav vodoměru. Dokonce si zapsal i číslo občanského průkazu odběratele a následně jej podvodným způsobem připravil o tisíc korun.

V takovém případě by lidé měli být nanejvýš opatrní a měli by si dávat dobrý pozor na to, koho si do svého bytu pustí. V bytových domech se vodné a stočné nevybírá po jednotlivých bytech, ale fakturuje se měsíčně přímo správci bytových domů.

Pracovníci společnosti MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s., provádějící odečty vodoměrů, se na vyžádání prokazují platným průkazem, kde je uvedeno jejich jméno, funkce a název společnosti. Pokud má zákazník z jakéhokoli důvodu pochybnosti, může si na telefonním čísle 840 668 668 ověřit, zda u nás zaměstnanec skutečně pracuje a nejedná se o podvodníka nebo se může obrátit na příslušný obecní úřad či rovnou přivolat policii.

840 668 668