Úvod Média Tiskové zprávy Tiskové zprávy 2015 Nadační fond Veolia podpořil seniory milionem korun

Nadační fond Veolia podpořil seniory milionem korun

14. říjen 2015

Vedle podpory vzniku nových pracovních míst či rozvoje biodiverzity se Nadační fond Veolia od letošního roku nově zaměřuje i na podporu starších spoluobčanů.

Svým novým programem Stále s úsměvem - Aktivně po celý život chce podporovat aktivní seniory, mezigenerační soužití a rozvíjet nové přístupy k tématu stárnutí a upokojování potřeb a práv seniorů.

„Prostřednictvím tohoto programu chceme v České republice pomáhat tomu, aby se seniorům u nás žilo lépe. Snažíme se být nápomocni lidem především v regionech, kde působí naše společnosti. Rozhodli jsme se proto podporovat projekty, které pomohou zlepšit přístup společnosti k seniorům a respektovat jejich potřeby,“ uvedla Eva Kučerová, místopředsedkyně Správní rady Nadačního fondu Veolia a ředitelka komunikace a externích vztahů Veolia pro střední a východní Evropu. „Společnost Veolia chce být opravdu dobrým sousedem a partnerem pro místní lidi,“ dodala.

Od ledna 2015 probíhá pilotní fáze programu. Nadační fond v ní poskytl granty na základě uzavřeného výběrového řízení, kdy přímo oslovil vybrané organizace. Účast v programu byla nabídnuta nestátním neziskovým a příspěvkovým organizacím, ale i obcím a dokonce neformálním skupinám seniorů.

Správní rada Nadačního fondu Veolia rozhodla o podpoře prvních 14 projektů v celkové hodnotě přesahující 1 milion korun. Mezi nimi jsou jak profesionální organizace, tak i ryzí amatéři (nadšení senioři, kteří jako dobrovolníci organizují program pro své spoluobčany). Těm nadační fond poskytl kromě finanční podpory i potřebné rady a konzultace.

V Moravskoslezském kraji byla podpořena Charita Ostrava, které usilovala o nákup nového osobního vozu pro poskytování sociálních služeb v domácnostech seniorů. Ve Zlínském kraji o.p.s. Dotek a v Olomouckém kraji Občanské sdružení na pomoc zdravotně postiženým seniorům LIPKA nebo občanské sdružení Senioři u Prostějova. Všechny podpořené projekty nadační fond během jejich realizace sleduje a dokumentuje. Informace o nich průběžně zveřejňuje na svých stránkách www.nfveolia.cz, kde jsou uvedeny také podrobnosti o podpořených projektech.

840 668 668